Polędwiczki z indyka z kurkami

Polędwiczki z indyka z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • indyk

    60 dkg
  • kurki

    30 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana 30%

    200 mililitrów
  • bulion drobiowy

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • pieprz biały Prymat

  • masło klarowane

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć, pokroić w plastry około 2 cm.
Na głębokiej patelni, rozgrzać masło , wrzucić plastry mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na rumiano po 3 -4 minuty z każdej strony.
Zdjąć mięso z patelni, odstawić w ciepłe miejsce. Na patelnię dodać łyżkę masła, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Do zeszklonej cebuli dodać, umyte, osuszone kurki. Podsmażać 4 - 5 minut.
Wlać śmietanę , dodać mięso. Doprawić solą , pieprzem . Dusić razem 10 minut .
Podawać z gotowanym ryżem . SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat