Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z indyka w sosie z grzybów leśnych i pęczakiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki suszone
mąka
pęczak
cebula
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z indyka w sosie z grzybów leśnych i pęczakiem

polędwiczki umyć, opruszyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć. Zalać wrzątkiem grzybki i po ok. 20 minutach gdy grzyby zmiękną wlać na patelnię z naszą polędwicą, dorzucić liść laurowy (3) i kilka ziaren ziela angielskiego, wszystko razem dusimy pod przykryciem ok. 20 minut.
Pęczak płuczemy w dużej ilości wody, następnie wsypujemy do wrzącej osolonej wody(proporcja kaszy do wody 1:2), okresowo mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce i gotowe :) SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

votus 14.07.2013 16:52
bardzo smaczne :)
galo90 01.07.2013 15:19
pyszny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak