Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem i koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Smaczne, szybkie i zdrowe danie.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • polędwica z dorsza

    2 sztuki
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek ząbki

    2 ząbki
  • pieprz cytrynowy

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • koperek świeży

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki z dorsza umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek ułożyć na arkuszu folii aluminiowej.
Do salaterki wlać oliwę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny oraz pieprz cytrynowy. Wymieszać, a następnie natrzeć rybę ze wszystkich stron. Na wierzchu ułożyć gałązki koperku.
Zawinąć dorsza w folię i piec przez około 20 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat