Polędwiczki z chrzanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    1 kg.
  • chrzan

    1 kawałek
  • sałata lodowa

    2-3 listki
  • bulion warzywny

    1 litr
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    5 łyżek
  • oliwki czarne

    1 szt.
  • skórka pomarańczowa

    1 pomarańcza
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki wieprzowe ugotować do miękkości na wywarze warzywnym.Następnie wyjąć i ostudzić.Do powstałego wywaru dodać żelatynę i mieszać do rozpuszczenia.Polędwiczki pokroić w plastry.Na dno przeźroczystego pojemnika ułożyć liście sałaty,a następnie polędwiczki,które należy przystroić chrzanem sparzonym pociętym w słupki(można użyć)chrzanu tartego).Na środku położyć skórkę z pomarańczy a w środek czarną oliwkę
Lakiluzer
Skropić cytryną :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 08.12.2015 11:03
fajny pomysł
sliwka 07.12.2015 22:02
Mniam, super danie;))
MAR3STA 07.12.2015 21:20
ciekawy pomysł
Joannasz3190 07.12.2015 20:49
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat