Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICZKI WIEPSZOWE Z MARMULADĄ Z CZERWONEJ CEBULI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki 500 g
ocet balsamiczny 100 ml
cukier 50 g
tymianek 1 łyżeczka
olej 50 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICZKI WIEPSZOWE Z MARMULADĄ Z CZERWONEJ CEBULI

Z polędwiczek zdejmij błony umyj, a następnie natrzyj mięso solą, pieprzem i tymiankiem. Odstaw na min 1 h do lodówki. Obierz cebulę i pokrój w półplasterki. W garnku rozgrzej oliwę i smaż na cebulę z tymiankiem ok 15 min. Po tym czasie dodaj do garnka cukier, ocet balsamiczny gotować, aż płyn odparuje i wszystko zgęstnieje. Cebulę doprawić do smaku solą i pieprzem,a następnie odstawić. Przygotowane wcześniej polędwiczki pokroić w kilkucentymetrowe plastry i smażyć na oleju na zloty kolor z każdej strony. Podawać z marmolada z cebuli i pieczonymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak