Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POlędwiczki wieprzowe ze śliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięta, 8 listków
Śliwki suszone, kilka
morele suszone, kilka
cynamon, 1/2 łyżeczki
sól, pieprz ziołowy do smaku
boczek wędzony 8 plastrów
bulion 1/2 szklanka
polędwica wieprzowa 8 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: POlędwiczki wieprzowe ze śliwkami

Śliwki i morele namaczamy w 1/2 szklanki wody na pół godziny. Polędwiczki rozbijamy na średnią grubość, solimy , posypujemy pieprzem ziołowym i cynamonem. Na plastrach mięsa kładziemy listki mięty, przykrywamy odpowiednimi do wielkości plastrami boczku i spinamy wykałaczkami . Obsmażamy na rumiano na oleju, dodajemy śliwki i morele wraz z wodą, w której się moczyły oraz bulion i dusimy około 20 minut. Podajemy przybrane śliwkami i morelami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.05.2014 17:47
rewelacyjnie wyglądają
Karolcia12 13.11.2013 08:29
zachwycające
Grazyna0211 29.08.2013 12:13
pyszne danie i ładnie podane
smakoszek 09.02.2013 21:09
świetne
pacpaw 25.02.2012 23:59
danie partii rządzącej? :o)
kasienka23 17.11.2011 11:25
pyszne
Beata73 16.03.2011 12:44
wspaniałe!
PaniMISIOWA 28.11.2010 10:51
pięknie wyglądają!
MAR3STA 03.11.2010 09:26
wyśmienite danie, wsam raz dla gości
mamusia1 28.10.2010 17:59
wspaniałe polędwiczki!
ben-ka 20.10.2010 11:36
Uwielbiam połączenie mięsa z owocami - ten przepis jest wspaniały!
SmacznaPyza 18.10.2010 10:00
bardzo smakowite danko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak