Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe z żubrówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 80 dag
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
żubrówka 50 ml
cukier 1 płaska łyżka
sól - -
olej - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z żubrówką

Polędwiczki umyć, osączyć, pokroić na skośne kawałki długości 5-6 cm, posypać ziołami Prymat wymieszanymi z gorczycą Prymat i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Następnie zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, posolić, skropić żubrówką i oprószyć cukrem. Podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż będą miękkie.

Podawać z kluskami ziemniaczanymi i sałatką z czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.04.2017 11:59
ciekawy przepis
szajba2 17.02.2011 15:44
popijać żubrówką
berys18 04.02.2011 07:26
może byc fajne
Barbara55 18.10.2010 15:31
wieprza z żubrem połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak