Polędwiczki wieprzowe z żubrówką

Polędwiczki wieprzowe z żubrówką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

    80 dag
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • żubrówka

    50 ml
  • cukier

    1 płaska łyżka
  • sól

    - -
  • olej

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżka
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Polędwiczki wieprzowe z żubrówką

Polędwiczki umyć, osączyć, pokroić na skośne kawałki długości 5-6 cm, posypać ziołami Prymat wymieszanymi z gorczycą Prymat i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Następnie zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, posolić, skropić żubrówką i oprószyć cukrem. Podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż będą miękkie.

Podawać z kluskami ziemniaczanymi i sałatką z czerwonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Pani Domu 05.04.2017 11:59
ciekawy przepis
szajba2 17.02.2011 15:44
popijać żubrówką
berys18 04.02.2011 07:26
może byc fajne
Barbara55 18.10.2010 15:31
wieprza z żubrem połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat