Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwiczka wieprzowa
80 dag -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka -
żubrówka
50 ml -
cukier
1 płaska łyżka -
sól
- - -
olej
- - -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyżka -
tymianek
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Polędwiczki wieprzowe z żubrówką
Następnie zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, posolić, skropić żubrówką i oprószyć cukrem. Podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż będą miękkie.
Podawać z kluskami ziemniaczanymi i sałatką z czerwonej kapusty.
Komentarze (4)