Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Polędwiczki wieprzowe z żubrówką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa
80 dag
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
żubrówka
50 ml
cukier
1 płaska łyżka
sól
- -
Sklep Prymat
olej
- -
Pieprz czarny mielony Prymat
- -
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyżka
tymianek
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z żubrówką

Polędwiczki umyć, osączyć, pokroić na skośne kawałki długości 5-6 cm, posypać ziołami Prymat wymieszanymi z gorczycą Prymat i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Następnie zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, posolić, skropić żubrówką i oprószyć cukrem. Podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż będą miękkie.

Podawać z kluskami ziemniaczanymi i sałatką z czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.04.2017 11:59
ciekawy przepis
szajba2 17.02.2011 15:44
popijać żubrówką
berys18 04.02.2011 07:26
może byc fajne
Barbara55 18.10.2010 15:31
wieprza z żubrem połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak