Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 300 g
podgrzybki suszone 1 garść
cebula 1 szt
margaryna do smażenia
polędwiczki wieprzowe 2 długie
sól
Kucharek przyprawa do potraw
bulion 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych

Polędwiczki kroimy na małe kotleciki, możemy delikatnie ubić z jednej strony. Gotowe kotleciki posypujemy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalna, a następnie pozostawiamy na co najmniej 15 minut. Polędwiczki podsmażamy na margarynie z obu stron i odkładamy na talerz.
Na tej samej patelni przesmażamy cebulkę i kurki pokrojone w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy bulion, posiekane suszone grzyby oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy. Całość gotujemy na średnim ogniu cały czas mieszając, do czasu odparowania części bulionu i zgęstnienia sosu.
Gdy sos już będzie gotowy, wrzucamy do niego polędwiczki i chwile razem podgrzewamy.
Podajemy z kopytkami :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 05.07.2012 23:25
bardzo lubie takie mięsko ;)
AGNIESZKA144 14.04.2012 20:22
pycha
Elżbieta17 29.11.2011 14:17
Pyszny obiadek:)
rjustysia 15.11.2011 10:17
Ależ to musi być pyszne :)
Goya 04.11.2011 12:05
pychotka
polly66 01.06.2011 09:55
grzybów mi tylko brakuje a takiego apetytu narobiłaś:(
Izabela/bella81 27.02.2011 10:30
coś pysznego :)
monisia1977 28.11.2010 11:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak