Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonego wina i marchewki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 gram
marchew 2 szt
wino czerwone wytrawne 100 ml
cebula 2 szt
śmietana 100 ml
bulion 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonego wina i marchewki

Polędwice oczyscic i pokroic w grube plastry. Podsmażyc na masle. Gdy już będzie zarumieniona powoli podlewac bulionem i winem na przemian.Dodac pokrojona w slupki marchew i 2 cebulki w calosci. Duscic na malym ogniu ok 30-40 minut. Zaciagnac smietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 09.05.2011 16:24
pyszne
iza15 20.03.2011 22:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak