Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwiczki wieprzowe 60 dag
sól i pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
czosnek 3 ząbki
śmietana 30% 1/2 szklanki

Składniki surówki

kapusta kiszona 1/2 kg
marchewka 2 szt.
cebula biała 1 szt
szczypiorek
natka pietruszki
oliwa 3 łyżki
cukier do smaku

Składniki dodatkowe

ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Wykonanie:
Polędwiczki opłukać, pozbawić błonki, pokroić w plastry o grubości 2 cm. Po czym lekko utłuc, natrzeć pieprzem, solą, majerankiem i odstawić na dwie godziny. W między czasie ugotować ziemniaki i przygotować surówkę. Kapustę przepłukać, dodać startą marchewkę, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, szczypiorek, doprawić cukrem do smaku i wymieszać z oliwą. Następnie wstawić do lodówki. W rondlu rozgrzać olej, włożyć przygotowane mięso, posypać zmiażdżonym czosnkiem i obsmażyć z obu stron na rumiano po czym zalać niewielką ilością wody. Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Na koniec wlać śmietankę, lecz nie zagotować. Przepis bardzo prosty a efekt skuteczny. Ziemniaki możemy okrasić cebulką usmażoną na masełku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 14.05.2017 20:15
jutro wypróbuje przepis
marzut 19.03.2017 13:58
Fajny przepis
Wafelek2601 12.03.2017 10:56
Bardzo dobre
w mojej kuchni 12.03.2017 10:38
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak