Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwiczka wieprzowa
600 g -
oliwa
200 ml -
tymianek
1 szczypta -
Czosnek suszony Prymat
1 szczypta -
Marynata do mięs klasyczna Prymat
1 szt -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Gorczyca biała cała Prymat
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Polędwiczki wieprzowe w marynacie klasycznej
Polędwiczki oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso posypać obficie przyprawami Prymat, skropić oliwą z oliwek, a następnie dokładnie natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na ok. 3-4 godziny. Podczas marynowania należy kilkakrotnie przekładać mięso, aby równomiernie nasiąkło przyprawami.
Po wyjęciu mięsa z marynaty należy doprawić je do smaku solą i pieprzem, a następnie grillować ok. 10 minut.
Komentarze (4)