Polędwiczki wieprzowe w marynacie klasycznej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

    600 g
  • oliwa

    200 ml
  • tymianek

    1 szczypta
  • czosnek granulowany

    1 szczypta
  • marynata klasyczna Prymat

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • gorczyca biała cała

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Polędwiczki oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso posypać obficie przyprawami Prymat, skropić oliwą z oliwek, a następnie dokładnie natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na ok. 3-4 godziny. Podczas marynowania należy kilkakrotnie przekładać mięso, aby równomiernie nasiąkło przyprawami.
Po wyjęciu mięsa z marynaty należy doprawić je do smaku solą i pieprzem, a następnie grillować ok. 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 23.02.2011 15:22
klasyka
p0lek 19.12.2010 01:03
Przepis iście mistrzowski. Doprawić, marynować, ugrillować.Hahaha...
Barbara55 27.10.2010 15:16
tra ta tata marynata
rakow2 25.10.2010 15:14
już po sezonie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat