Polędwiczki wieprzowe w kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiszonej kapusty

    20 dag
  • rosołu wołowego KUCHAREK

    1 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 liści
  • pieprzu czarnego Prymat

    3 ziarna
  • angielskiego Prymat

    5 ziaren
  • polędwiczki wieprzowe

    50 dag
  • cebula

    10 dag
  • olej

    3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki przekroić na pół i zrumienić na oleju. Przełożyć do garnka, a na pozostałym
tłuszczu smażyć cebulę i przez chwilę podsmażyć posiekaną kapustę. Cebulę i kapustę dodać do mięsa wraz z przyprawami. Wlać rosół i dusić na małym ogniu 30-40 min. Gdy mięso będzie miękkie doprawić pieprzem i solą. Podawać z kluskami lub kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa36 19.09.2012 22:55
super
katarzynka455 29.08.2011 15:17
super danie
AgaS10 25.01.2011 10:01
Ale obiadek...pycha:)
Babciagramolka 13.12.2010 09:25
Tradycja i jeszcze raz tradycja - pycha
szajba2 09.12.2010 15:10
dobre
patusia 20.11.2010 03:04
Apetyczne
buksiak12 02.09.2010 09:37
bardzo ciekawy przepis
buksiak12 02.09.2010 09:37
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 09:03
mniam mniam
Dorota71 02.09.2010 09:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat