Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kiszonej kapusty
20 dag -
rosołu wołowego KUCHAREK
1 szklanka -
Liść laurowy suszony Prymat
2 liści -
pieprzu czarnego Prymat
3 ziarna -
angielskiego Prymat
5 ziaren -
polędwiczki wieprzowe
50 dag -
cebula
10 dag -
olej
3 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
sól
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Polędwiczki wieprzowe w kapuście
tłuszczu smażyć cebulę i przez chwilę podsmażyć posiekaną kapustę. Cebulę i kapustę dodać do mięsa wraz z przyprawami. Wlać rosół i dusić na małym ogniu 30-40 min. Gdy mięso będzie miękkie doprawić pieprzem i solą. Podawać z kluskami lub kaszą.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)