Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poledwiczki wieprzowe w aromacie lasu :)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 800 g
oliwa 50 ml
czosnek 4-6 zabkow zalezy od wielkosci
Pieprz czarny Prymat w młynku -
sól
żurawina garstka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Poledwiczki wieprzowe w aromacie lasu :)

Marynata:
Jałowiec rozgniatamy i drobno siekamy, podobnie czosnek.
Z galazki sosny zrywamy kilka igiel i rozcieramy (lub drobno kroimy).
Wszystko mieszamy z oliwa dodajac rozgnieciona zurawine oraz przyprawiajac sola i swierzo mielonym pieprzem.

Poledwiczki kroimy na 3-4 cm plastry i zgniatamy do 1,5-2cm .
Marynujemy jakies 3-4h, po czym smazymy.

Sos:
mala szalotke siekamy w piorka, smazymy na masle, dodajemy grubo skrojony jałowiec,
podlewamy szklanka mleka oraz wrzucamy nascie kulek ;D zurawiny.
Doprawiamy sol pieprz, zdejmujemy z ognia i wrzucamy mala galazke sosny na jakies 20 sekund.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak