Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe panierowane w otrębach pszennych:)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wieprzowa 0.5 kg
Koperek suszony Prymat 0.5 łyzeczki
Czosnek suszony Prymat 1\3 łyzeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\4 łyżeczki
jajko 1 sztuka
mąka 0,5 szklanki
otręby pszenne 1 szklanka
olej rzepakowy 2 łyzki

Dodatki

borówka do mięs 1\3 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe panierowane w otrębach pszennych:)

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Polędwiczki wieprzowe panierowane w otrębach pszennych:) foto
2
Każdy kawałek delikatnie rozklepujemy i obsypujemy koperkiem, czosnkiem i solą.
Krok 2 - Polędwiczki wieprzowe panierowane w otrębach pszennych:) foto
3
Przygotowujemy produkty do panierowania: mąkę, jajko wymieszane z koperkiem oraz otręby pszenne.
Krok 3 - Polędwiczki wieprzowe panierowane w otrębach pszennych:) foto
4
Przystępujemy do panierowania w kolejności: mąka, jajko otręby
Krok 4 - Polędwiczki wieprzowe panierowane w otrębach pszennych:) foto
5
O panierowane polędwiczki umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem i....
Krok 5 - Polędwiczki wieprzowe panierowane w otrębach pszennych:) foto
6
smażymy z 2 stron do zrumienienia. Podajemy z borówką- konfiturą do mies . Smacznego :)
Krok 6 - Polędwiczki wieprzowe panierowane w otrębach pszennych:) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.03.2015 16:44
muszę wypróbować taką panierkę
olkaaa 12.03.2015 07:34
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak