Poledwiczki Wieprzowe na Ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki

* 2 polędwiczki wieprzowe
* 2 duże zielone papryki
* 1 duza cebula
* 8 łyzek oliwy z oliwek
* 1 łyżka imbir w proszku
* 3 łyżki curry
* 3-4 łyżeczki ostra papryka w proszku
* 3 łyżki sos sojowy ciemny
* 1/2 pęczka pietruszki (nać)
* olej do smazenia
* sól,pieprz(wg.uznania)

Etapy przygotowania

Poledwiczki myjemy-osuszamy.Kroimy w grube plastry. Z oliwy,imbiru,curry,papryki ostrej,sosu sojowego robimy w misce marynatę. Pokrojone mięso wkładamy do marynaty i mieszamy żeby dobrze sie rozprowadziło na mięsie. Wkładamy do lodówki na min.15 minut. W tym czasie kroimy cebulę w półplastry,paprykę umytą i osuszoną w grubą kostkę. Na woku rozgrzewamy niewielką ilość oleju.Dodajemy cebulę lekko ją solimy i cały czas mieszamy. Jak delikatnie nam zmieknie dorzucamy mięso i cały czas smazymy mieszając. Gdy mieso bedzie juz podsmażone dorzucamy paprykę i grubo pokrojoną nać pietruszki. Cały czas smażymy mieszając tj. około 10 minut. I gotowe.Chodzi o to żeby papryka była chrupiąca a zarazem puściła swój smak. Podajemy z ryżem od razu po przygotowaniu . . .




Miękka soczysta polędwiczka z chrupiąca papryką to jest to !!! . . . .Polecam. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.11.2012 15:48
Rarytas dla mięsożerców.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat