Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe marynowane w czerwonym winie z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 gram
Owoc jałowca cały Prymat 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 500 ml
pieprz 0,5 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
posiekane listki tymianku 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe marynowane w czerwonym winie z warzywami

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na 2 cm plastry. Wino gotujemy z przyprawami, studzimy i wkładamy do marynaty mięso. Marynujemy kilka godzin. Następnie pieczemy smażymy lub grillujemy na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak