Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w szałwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 600 gram
liscie szałwi 1 garść
masło do smażenia
czarne oliwki 400 mililitrów
wino białe wytrawne 250 mililitrów
szynka permańska
bulion warzywny

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w szałwi

Polędwiczki pokrój na kawałki około 6 cm. grubości, a następnie każdy z nich wzdłuż na pół. Natrzyj delikatnie solą i pieprzem, wewnętrzną stronę polędwiczki oprósz mąką, połóż na niej listek szałwi i zwiń w rulonik, owiń plasterkiem szynki permańskiej. Obsmaż szybko na patelni na maśle. Zalej odrobiną i duś pod przykryciem. Oliwki odcedź, pokrój na drobno w plasterki i dodaj do sosu. Duś do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak