Polędwiczki w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 szt
  • chrzan tarty

    2-3 łyżki
  • śmietana 30%

    250 ml
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Tymianek suszony Prymat

  • Rozmaryn suszony Prymat

  • ziele angielskie

    5 kulek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwiczki w sosie chrzanowym foto
Polędwiczkę pokroić na plastry i lekko rozbić ręką. Obsypać świeżo zmielonym pieprzem i solą. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć polędwiczki z obu stron.
Krok 2 - Polędwiczki w sosie chrzanowym foto
Wlać szklankę wody, dodać ziele angielskie i listki laurowe, obsypać tymiankiem i rozmarynem. Dusić 15 minut.
Krok 3 - Polędwiczki w sosie chrzanowym foto
Dodać chrzan i zagotować.
Krok 4 - Polędwiczki w sosie chrzanowym foto
Wlać śmietanę i dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Polędwiczki w sosie chrzanowym foto
Jeśli potrzeba jeszcze doprawić do smaku. Najlepiej podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat