Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w sosie cebulowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 2 szt
cebula 3 szt
mąka 1 łyzka
bulion 300 ml
ocet winny 1 łyzka
cukier 1 łyzeczka
olej 150 ml
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w sosie cebulowym

Cebulę obieramy i siekamy w bardzo drobną kosteczkę.

Podsmażamy na maśle na złoto , a następnie zalewamy bulionem i dodajemy łyżkę mąki.

Gotujemy na bardzo wolnym ogniu , mieszając.

Doprawiamy łyżką octu , cukrem , solą i pieprzem.

Dokładnie mieszamy , a następnie przelewamy do osobnego rondelka i blendujemy.

Polędwiczki oczyszczamy , kroimy w plastry , delikatnie przygniatamy ręką.

Posypujemy solą , pieprzem , a następnie smażymy na wolnym ogniu do miękkości.

Miękkie zalewamy przygotowanym sosem i dusimy jeszcze kilka minut.

Podajemy gorące np. z kaszą.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak