Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w porach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 4 sztuki
por 2 sztuki
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
olej 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w porach

Pory oczyścić, naciąć wzdłuż i rozdzielić liście. Włożyć do wrzącej wody i zaparzać 1 minutę w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i osuszyć. Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć. Mięso posmarować musztardą francuską i włożyć na noc do lodówki. Każdą polędwiczkę owinąć ściśle liśćmi pora. Żaroodporne naczynie posmarować lekko tłuszczem, później ułożyć polędwiczki. Polędwiczki posmarować olejem i zapiekać 45 minut w 180 stopniach pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak