Polędwiczki w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki z kurczaka

    8 sztuk
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • przyprawa uniwersalna

    ziołowa 1 łyżka
  • Przyprawa do mięs Prymat

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwiczki w panierce foto
* Użyłam jeszcze 1 łyżki marynaty pikantnej do mięs i drobiu.
Bułkę tartą dokładnie wymieszać z wszystkimi przyprawami.
Krok 2 - Polędwiczki w panierce foto
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i wymieszać z mlekiem.
Krok 3 - Polędwiczki w panierce foto
Polędwiczki z kurczaka maczać w jajku, a następnie obtaczać w w przyprawionej bułce tartej.
Krok 4 - Polędwiczki w panierce foto
Polędwiczki w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Krok 5 - Polędwiczki w panierce foto
Smażyć je na rumiano z obu stron. Podawać z dowolnym sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 02.06.2016 00:22
super pomysł
Sroczka 19.05.2015 21:33
Pyszne mięsko, zjadłabym.
irenka 18.05.2015 19:39
przepyszne jedzonko
Bernadeta1 18.05.2015 18:05
smaczne mięsko
norweska20 18.05.2015 16:21
smakowite mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat