Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki w ananasie z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe
ananas świeży 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
żółta papryka 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
ocet winny 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1 szt.
cukier
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki w ananasie z papryką

Rozmieszaj 2 łyżki oleju z wyciśniętym czosnkiem, sosem sojowym i pieprzem. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Wymieszaj z olejem. Cebulę pokrój w piórka, a papryki a paski.
Rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć mięso i cebulę. smaż ok. 10 minut, mieszając. Dodaj papryki, ewentualnie 2 łyżki wody i podduś pod przykryciem 10 minut.
W tym czasie umyj ananasa pod gorącą wodą. Przekrój na pół i wydrąż miąższ. Pokrój go w małą kostkę i dodaj do mięsa. Wszystko wymieszaj z keczupem i octem. Dopraw do smaku i podgrzej, aby wszystkie składniki były gorące. Podawaj w połówkach ananasów, z ryżem na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 30.05.2012 19:55
co za pysnosci,az zjadla bym
Agnieszka/picola 25.08.2011 18:48
podoba mi się
eli82 23.02.2011 09:31
rewelacja
iza15 18.02.2011 15:27
super przepis
patusia 17.02.2011 20:51
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak