Polędwiczki po chińsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jasny sos sojowy

    6 łyzek
  • przyprawa chińska 5 smaków

  • sól

  • olej do smażenia

  • polędwiczki wieprzowe

    2 (4 plastry) szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki przekroic wzdłuż na pół, polać sosem sojowym, odstawić do lodówki na godzinę. Natrzeć przyprawami i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Najlepiej podawać z ryżem lub makaronem ryzowym i surówką z pekinki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 01.02.2012 10:12
warto spróbować
ben-ka 30.01.2012 09:58
apetyczne jedzonko:)
gosia561 19.05.2011 21:15
świetnie wygląda
anemon 03.05.2011 15:31
U Ciebie azjatyckie klimaty.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat