Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
czosnku granulowanego
1 łyżeczka -
sól, pieprz
do smaku -
oliwy
1/3 szklanki -
średniej cukinii
1/2 szt -
masła
3 łyżki -
ziół prowansalskich
1 łyżka -
fasolki szparagowej
25 dag -
ogórek małosolny
1 szt -
rzodkiewki
3-6 szt -
średni pomidor
1 szt -
keczupu
6 łyżek -
garść szczypiorku
-
polędwiczki wieprzowe
45 dag
Sposób przygotowania
Cukinię pokroić w plastry, posolić i oprószyć ziołami prowansalskimi.Smażyć na maśle z obu stron.
Fasolkę opłukać , ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć, związać szczypiorkiem w węzełek.
Na talerzu ułożyć fasolkę, obok plastry cukinii, na nich odrobinę keczupu a na to plastry polędwiczki.Na każdym zrobić mały kleks z keczupu.
Ogórek małosolny, rzodkiewki i pomidora bez skórki kroić w półplastry i dekoracyjnie ułożyć dookoła.Posypać szczypiorkiem.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)