Polędwiczki na cukinii.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnku granulowanego

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • oliwy

    1/3 szklanki
  • średniej cukinii

    1/2 szt
  • masła

    3 łyżki
  • ziół prowansalskich

    1 łyżka
  • fasolki szparagowej

    25 dag
  • ogórek małosolny

    1 szt
  • rzodkiewki

    3-6 szt
  • średni pomidor

    1 szt
  • keczupu

    6 łyżek
  • garść szczypiorku

  • polędwiczki wieprzowe

    45 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę opłukać, osuszyć, pokroić w plastry.Każdy lekko posolić, opieprzyć i posypać czosnkiem granulowanym.Skropić oliwą i wstawić do lodówki na ok.1/2 godziny.Usmażyć krótko z obu stron.
Cukinię pokroić w plastry, posolić i oprószyć ziołami prowansalskimi.Smażyć na maśle z obu stron.
Fasolkę opłukać , ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć, związać szczypiorkiem w węzełek.
Na talerzu ułożyć fasolkę, obok plastry cukinii, na nich odrobinę keczupu a na to plastry polędwiczki.Na każdym zrobić mały kleks z keczupu.
Ogórek małosolny, rzodkiewki i pomidora bez skórki kroić w półplastry i dekoracyjnie ułożyć dookoła.Posypać szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli_555 24.05.2011 22:44
pyszne danie
Joanna108 08.11.2010 08:59
Bardzo ładnie się prezentują na zdjęciu. Aż chce się spróbować.
justyna111 29.09.2010 17:22
super
RenataZ-et 26.08.2010 11:02
Fajnie wygląda, a smakuje pewnie jeszcze lepiej.
Monika193 25.08.2010 17:27
jakie eleganckie
plocia 25.08.2010 14:59
mniam mniam
marzencia2007 24.08.2010 13:07
no no super!!
SmacznaPyza 17.08.2010 09:49
pomysłowo i bardzo apetycznie
iwa643 15.08.2010 10:40
pychotka
Anna189 14.08.2010 18:37
pomusłowe podanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat