Polędwiczki na boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki

  • boczek wędzony

  • cebula

  • pieprz świeżo mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy a następnie kroimy razem z boczkiem.
Boczek topimy na suchej patelni. Zdejmujemy go. Na tłuszczyku (jeśli jest za mało dodajemy oleju)po boczku,podsmażamy cebulkę. Jak "złapie" koloryt, przekładam ją do rondla wraz z boczkiem i polędwiczkami wcześniej usmażonymi (z marynaty). Duszę ok 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aida 26.09.2013 10:26
gdyby nie ta dieta... ;)
Mniam 26.09.2013 10:18
Smaczne na obiad.
Papryczka 25.09.2013 16:04
smaczne jedzonko
Aida 25.09.2013 15:16
no to, smacznego ;)
SylwiaMagdaSabin 25.09.2013 14:44
idealne dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat