Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki koperkowe na śmietance owsianej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
śmietanka 200 ml - owsiana
masło klarowane do smażenia
sól i pieprz
cebula 1 szt
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki koperkowe na śmietance owsianej

Polędwiczkę dokładnie osuszamy, a następnie porcjujemy na ok. 2 cm kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obsmażamy na dobrze rozgrzanym maśle klarowanym.

W garnku złocimy drobno posiekaną cebulkę. Dodajemy polędwiczki, całość zlewamy śmietanką, którą rozcieńczamy zagotowaną wodą. Polędwiczki powinny dusić się w śmietance do miękkości. Pod koniec duszenia, sos doprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy drobno posiekany koperek. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 28.04.2015 13:54
smacznie wygladają
Franciszek 28.04.2015 10:13
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak