Polędwiczki Gotowana :)

Polędwiczki Gotowana :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2
  • liść laurowy

    5
  • czosnek ząbki

    3-4
  • ziele angielskie

    7-8
  • kostka rosołowa

    1
  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • seler korzeniowy

    1/2
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkii myjemy oczyszczamy z błonek.Zalewamy zimną wodą (ok.3 cm wody ponad stan mięska ) wrzucamy listki,ziarenka,obrany czosnek i kostkę rosołową,włoszczyznę i gotujemy około 30 minut (żeby mięsko wchłoneło przyprawy) Przekładamy na talerz dodajemy ugotowaną marchewę z wywaru pokrojoną w krążki,posypujemy natką i gotowe. Mięsko mozna polać sosem (swoim ulubionym) Ugotowane jest bardziej dietetyczne,Ja podałam z surówką i ryżem. SMACZNEGO. . .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

02.11.2012 19:50
Rarytas dla mięsożerców.

adam1f

06.08.2011 15:07
ładnie podane

magdalea

15.07.2011 21:51
smakowite:)

rosik93

10.07.2011 17:11
mniam

ewaa

08.06.2011 21:46
apetycznie wygląda,smakuje jeszcze lepiej:)

Magdalena80

06.06.2011 22:24
zdjęcia niesamowite

Izabela/bella81

27.05.2011 10:15
polędwiczki lubię pod każdą postacią

eli82

08.05.2011 12:09
pięknie podane

Sylwia88

10.04.2011 21:42
pycha

stokrotka

10.04.2011 14:30
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat