Polędwiczki Gotowana :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5
  • czosnek ząbki

    3-4
  • ziele angielskie

    7-8
  • kostka rosołowa

    1
  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • seler korzeniowy

    1/2
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkii myjemy oczyszczamy z błonek.Zalewamy zimną wodą (ok.3 cm wody ponad stan mięska ) wrzucamy listki,ziarenka,obrany czosnek i kostkę rosołową,włoszczyznę i gotujemy około 30 minut (żeby mięsko wchłoneło przyprawy) Przekładamy na talerz dodajemy ugotowaną marchewę z wywaru pokrojoną w krążki,posypujemy natką i gotowe. Mięsko mozna polać sosem (swoim ulubionym) Ugotowane jest bardziej dietetyczne,Ja podałam z surówką i ryżem. SMACZNEGO. . .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.11.2012 19:50
Rarytas dla mięsożerców.
adam1f 06.08.2011 15:07
ładnie podane
magdalea 15.07.2011 21:51
smakowite:)
rosik93 10.07.2011 17:11
mniam
ewaa 08.06.2011 21:46
apetycznie wygląda,smakuje jeszcze lepiej:)
Magdalena80 06.06.2011 22:24
zdjęcia niesamowite
Izabela/bella81 27.05.2011 10:15
polędwiczki lubię pod każdą postacią
eli82 08.05.2011 12:09
pięknie podane
Sylwia88 10.04.2011 21:42
pycha
stokrotka 10.04.2011 14:30
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat