Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki faszerowane szpinakiem i serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
szpinak mrożony 200 gram
ser pleśniowy 100 gram
olej
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki faszerowane szpinakiem i serem pleśniowym

50 ml wina wymieszać z olejem, czosnkiem, pieprzem i tymiankiem. Mięso nacieramy solą i zalewamy marynatą. Szpinak przesmażyć na maśle i dodać do niego ser. Mięso faszerujemy przygotowanym szpinakiem i spinamy wykałaczką. Najpierw obsmażamy polędwice na patelni z każdej ze stron. Następnie nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i wkładamy mięso na około 20 minut. Mięso można podawać na ciepło do ziemniaków i surówki, jak i na zimno do chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 19.02.2013 21:04
zjadłbym takie polędwiczki
Kamila/kami007 20.03.2012 09:46
super
Emilia22 19.03.2012 16:41
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak