Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki duszone w papryce

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 400 g
kalarepa 1 szt
cebula biała 2 szt
czerona papryka 1 szt
olej do smażenia
sos pomidorowy 500 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki duszone w papryce

Polędwiczkę umyć, osuszyć, pokroić na około 1cm plastry i rozgnieść dłonią. Doprawić, solą, pieprzem i majerankiem. bardzo krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie wyciągnąć mięso na talerz a na tłuszczu ze smażenia polędwiczek przesmażyć poszatkowane w słupki paprykę i kalarepę oraz cebule w piórka. Następnie zalać całość sosem. Dusić pod przykryciem przez 25 minut. Zdjąć pokrywkę i dusić jeszcze około 10 minut do zagęszczenia sosu. Polędwiczki podawać na pierzynce z warzyw w towarzystwie pieczonych z tymiankiem i rozmarynem ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak