Polędwiczka z zielonym groszkiem i liśćmi buraka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 szt
  • boczek wędzony

    150 g
  • Musztarda rosyjska Prymat

  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • groszek zielony

    kilka strąków
  • botwina liście

  • koper świeży

    kilka gałązek
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwiczka z zielonym groszkiem i liśćmi buraka foto
Polędwiczkę oczyścić z białych błonek. Przeciąć na długość uważając żeby nie przeciąć za głęboko. Polędwiczkę przykryć kawałkiem foli spożywczej i równomiernie rozbić na grubość około pół centymetra. Posmarować musztardą doprawić do smaku świeżo zmieloną solą morską z ziołami i kolorowym pieprzem.
Krok 2 - Polędwiczka z zielonym groszkiem i liśćmi buraka foto
Ułożyć liście z buraków dodać zielony groszek, gałązki koperku i zwinąć roladę.
Krok 3 - Polędwiczka z zielonym groszkiem i liśćmi buraka foto
Całą roladę obłożyć cienko pokrojonym boczkiem wędzonym. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia przełożyć roladę i posmarować olejem.
Krok 4 - Polędwiczka z zielonym groszkiem i liśćmi buraka foto
Włożyć na środkowy ruszt do nagrzanego piekarnika na 190 st i piec około 40 minut. 10 minut przed końcem włączyłam funkcję grilla z górną grzałką.
Krok 5 - Polędwiczka z zielonym groszkiem i liśćmi buraka foto
Po wyjęciu roladę z polędwicy pokroić na porcje.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 29.07.2015 23:36
super wygląda
norweska20 24.07.2015 10:54
ciekawy ten farsz
Ada-Gaba 06.10.2014 22:27
bardzo ciekawy pomysł na roladki
Katarzyna59 03.08.2014 20:02
przepyszne mięsko
ppaulina 03.08.2014 19:55
pyszne mięsko
Grażyna13 20.07.2014 11:01
Wspaniałe danie :)
wyattearp 14.07.2014 09:39
świetnie wyglądają
kloruś 13.07.2014 19:50
wyglądają przesmacznie.. przyrumienione z ciekawą zielona zawartością i młodymi ziemniaczkami... wpadam na obiad :)
Anna133 13.07.2014 17:58
apetyczne to mało powiedziane ja kocham roladki ;D
Seba 13.07.2014 15:36
Bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat