Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka z pleśniowo - pieczarkowym sosem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

SOS

pieczarki 300 g
ser pleśniowy 150 g
cebula 1 szt
śmietana 18-procentowa 150 g
sól do smaku
pieprz do smaku

MIĘSO

polędwica wieprzowa 1 średnia
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka z pleśniowo - pieczarkowym sosem

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy albo myjemy, kroimy w plasterki, dusimy z odrobiną oliwy i soli, obieramy cebulę, kroimy drobno i łączymy z pieczarkami, razem dusimy do miękkości.
Krok 1 - Polędwiczka z pleśniowo - pieczarkowym sosem foto
2
Polędwicę kroimy w 1,5 cm plastry po skosie, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na osobnej patelni, na złoty kolor.
Krok 2 - Polędwiczka z pleśniowo - pieczarkowym sosem foto
3
Do pieczarek dodajemy pokrojony w kostkę ser pleśniowy, delikatnie mieszamy i dusimy na małym ogniu, doprawiamy śmietaną i ewentualnie solą i pieprzem.
Krok 3 - Polędwiczka z pleśniowo - pieczarkowym sosem foto
4
Na talerzu układamy polędwicę i ozdobnie polewamy naszym dość gęstym sosem. Można ozdobić świeżymi ziołami.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 4 - Polędwiczka z pleśniowo - pieczarkowym sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota_31_ 06.08.2015 10:50
polędwiczka to coś co lubię
berys18 06.08.2015 09:55
smaczne mięsko, smaczny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak