Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICZKA Z GRZYBAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

polędwica wieprzowa 450 g
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
olej łyżka

Sos

grzyby 400 g mrożonych, wcześniej obgotowane
woda 1/2 szklanki gorącej zmieszanej z 2 łyż. sosu sojowego
śmietana 18 proc do zup i sosów 170 g
natka pietruszki posiekana, duża garsć

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICZKA Z GRZYBAMI

Grzyby rozmrażam i osuszam.
Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w cienkie plasterki, następnie na połówki. Mięso oprószam solą, pieprzem i słodką papryką.
Na dużej patelni rozgrzewam olej, wrzucam mięso, smażę na większym ogniu często mieszając przez 5 minut.
Do polędwiczki wrzucam grzyby, smażę razem przez kolejne 2 minuty cały czas mieszając.
Wlewam bulion i gotuję przez 2 minuty.
Na koniec dodaję śmietanę i gotuję do momentu zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Danie posypuję posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak