Polędwiczka z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

    500 g
  • pieczarki

    50 g
  • marchewka mała

    1/2 szt
  • szczypiorek

    1/2 łyżki
  • ser topiony

    50 g
  • olej

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • majeranek do smaku

  • cebula biała

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwiczka z farszem foto
Polędwiczkę naciąć wzdłuż, oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki,marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach,cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Do cebuli dodać pieczarki,marchewkę i chwilkę (około 1-2 minuty) podsmażyć.
Krok 2 - Polędwiczka z farszem foto
Ciepły farsz połączyć z serkiem topionym i szczypiorkiem,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polędwiczki napełnić farszem,złożyć i spiąć wykałaczkami, obsmażyć na oleju.
Krok 3 - Polędwiczka z farszem foto
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, podlać wodą i piec 45 minut.
Krok 4 - Polędwiczka z farszem foto
Polędwiczki podawać polane sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 05.05.2013 14:35
szybko mi smacznie .............
Andysz 07.05.2012 11:28
świetnie się prezentuje;)
motylwe 22.04.2012 17:35
wygląda fajnie
misia53 21.04.2012 22:05
bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat