Polędwiczka wieprzowa z ziemniaczkami opiekanymi

Polędwiczka wieprzowa z ziemniaczkami opiekanymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • oliwa

    2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Lista składników

  • polędwiczki wieprzowe

  • ziemniaki

  • koper świeży

  • przyprawa do potraw Kucharek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Polędwiczka wieprzowa z ziemniaczkami opiekanymi

oliwe sól pieprz i paryki mieszamy w filiżance i robimy marynate do polędwiczek. Polędwiczki marynujemy i odstawiamy na 2 godziny. po dwóch godzinach kroimy polędwiczki w grubsze plastry i obsmażamy po 3-4 minuty na każdej ze stron. ziemniaczki kroimy na cząstki i wrzucamy na rozgrzany olej smażymy aż się zarumienią po usmażeniu posypujemy koperkiem i przyprawą kucharek i gotowe mozna siadac i zajadać życzę smacznego
Jumper123
Polędwiczka również świetnie nadaje się na grilla

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Smaczna_B 23.08.2015 18:15
Palce lizać!A w dodatku ładnie podane!
irenka 22.08.2015 16:42
przepyszne mięsko
Bernadeta1 20.08.2015 16:45
bardzo smaczne jedzonko
IwonaKa 28.07.2015 15:10
pyszne danie
pestka 24.07.2015 21:43
smaczny obiad
Aleksandra/Olcia 24.07.2015 20:54
widać że ziemniaczki chrupiące i dobrze doprawione,pycha
agaK. 23.07.2015 20:38
O, polędwiczka palce lizać:)
patryska76 23.07.2015 20:31
pyszny obiad!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat