Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa z ziemniaczkami opiekanymi

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

oliwa 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Lista składników

polędwiczki wieprzowe
ziemniaki
koper świeży
przyprawa do potraw Kucharek

Porada

Polędwiczka również świetnie nadaje się na grilla

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa z ziemniaczkami opiekanymi

oliwe sól pieprz i paryki mieszamy w filiżance i robimy marynate do polędwiczek. Polędwiczki marynujemy i odstawiamy na 2 godziny. po dwóch godzinach kroimy polędwiczki w grubsze plastry i obsmażamy po 3-4 minuty na każdej ze stron. ziemniaczki kroimy na cząstki i wrzucamy na rozgrzany olej smażymy aż się zarumienią po usmażeniu posypujemy koperkiem i przyprawą kucharek i gotowe mozna siadac i zajadać życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 23.08.2015 18:15
Palce lizać!A w dodatku ładnie podane!
irenka 22.08.2015 16:42
przepyszne mięsko
Bernadeta1 20.08.2015 16:45
bardzo smaczne jedzonko
IwonaKa 28.07.2015 15:10
pyszne danie
pestka 24.07.2015 21:43
smaczny obiad
Aleksandra/Olcia 24.07.2015 20:54
widać że ziemniaczki chrupiące i dobrze doprawione,pycha
agaK. 23.07.2015 20:38
O, polędwiczka palce lizać:)
patryska76 23.07.2015 20:31
pyszny obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak