Polędwiczka wieprzowa z ziemniaczkami opiekanymi

Polędwiczka wieprzowa z ziemniaczkami opiekanymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • oliwa

    2 łyżeczki
  • sól morska

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • słodka papryka Prymat

  • papryka ostra

Lista składników

  • polędwiczki wieprzowe

  • ziemniaki

  • koper świeży

  • przyprawa do potraw Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oliwe sól pieprz i paryki mieszamy w filiżance i robimy marynate do polędwiczek. Polędwiczki marynujemy i odstawiamy na 2 godziny. po dwóch godzinach kroimy polędwiczki w grubsze plastry i obsmażamy po 3-4 minuty na każdej ze stron. ziemniaczki kroimy na cząstki i wrzucamy na rozgrzany olej smażymy aż się zarumienią po usmażeniu posypujemy koperkiem i przyprawą kucharek i gotowe mozna siadac i zajadać życzę smacznego
Jumper123
Polędwiczka również świetnie nadaje się na grilla

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smaczna_B

23.08.2015 18:15
Palce lizać!A w dodatku ładnie podane!

irenka

22.08.2015 16:42
przepyszne mięsko

Bernadeta1

20.08.2015 16:45
bardzo smaczne jedzonko

IwonaKa

28.07.2015 15:10
pyszne danie

pestka

24.07.2015 21:43
smaczny obiad

Aleksandra/Olcia

24.07.2015 20:54
widać że ziemniaczki chrupiące i dobrze doprawione,pycha

agaK.

23.07.2015 20:38
O, polędwiczka palce lizać:)

patryska76

23.07.2015 20:31
pyszny obiad!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat