Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa z kurkami

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1 sztuka
kurki 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
masło do smazenia
kremówka 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa z kurkami

Kurki dokładnie myjemy, cebulkę kroimy w kostkę. W rondelku roztapiamy masło i wrzucamy grzyby z cebulą. Podlewamy odrobiną wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok. 15-20 minut.

Polędwiczkę myjemy i oczyszczamy, kroimy w plastry, nacieramy solą i pieprzem. Smażymy na maśle z obydwu stron na rumiano i przekładamy do naczynia do zapiekania.

Do miękkich grzybków dolewamy śmietankę i chwilę jeszcze gotujemy, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy mięso i wkładamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do 190'. Zapiekamy ok. 10 minut.

Polędwiczkę podałam z chrupiącą bagietką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 21.07.2013 10:54
Wygląda przepięknie - rewelacyjne połączenie kurek i mięsa
ajres 29.09.2012 15:19
swietne
rutynka 24.09.2012 14:49
mmm wygląda bardzo smacznie:)
Anna169Hosz 26.06.2012 18:07
Prawdziwe pyszności.
magdalea 26.06.2012 10:18
apetyczne! lubie takie dania
Cukiereczek13 26.06.2012 01:21
pysznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak