Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa z cytrynową nutką

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

trawy cytrynowej 7 szt.
polędwiczki wieprzowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa z cytrynową nutką

Polędwiczkę umyć, osuszyć i pokroić na trzy części. Trawę cytrynową należy rozgnieść i przełożyć rozdrobniona do szklanego naczynia. Dodać kilka kropel sosu tabasco, świeżo zmielony kolorowy pieprz, sól, paprykę słodką i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać i dodać kawałki polędwiczki. Przykryć folią do żywności i odstawić na 24 godziny do lodówki. następnego dnia całość przełożyć na patelnię, przykryć i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 23.06.2011 08:41
apetyczne
patusia 13.05.2011 13:04
super pomysł ta trawa cytrynowa :)
Aleksandra45 22.02.2011 15:41
musza byc pyszne
pawel007 25.09.2010 23:14
mniam..
Agnieszka_B 09.09.2010 09:27
Ja kupiłam w słoiku firmy TaoTao
Kate131 06.09.2010 07:27
ciekawe,ale nie widzialam trawy cytrynowej u nas
aguus 19.08.2010 20:58
Nigdy nie próbowałam z trawą cytrynową:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak