Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 szt
  • grzyby leśne

    150 g
  • oliwa

  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Podsmażamy na oliwie, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, oczyszczone, umyte i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby(małe można wrzucić w całości lub przecięte na pół). Chwilę podsmażamy, dodajemy sól, pieprz i dusimy około 15 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy i ponownie dusimy do zgęstnienia śmietany. Po 10 minutach wrzucamy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy około 5 minut i podajemy z ziemniakami i sałatą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 19.10.2013 21:37
bardzo smaczny obiadek
dwa pokoje z kuchnią 19.10.2013 19:51
boskie danie!
Konczi 19.10.2013 19:50
racja, pyszności !
kasienka23 19.10.2013 19:12
bardzo dobre!
2milutka 19.10.2013 18:46
pysznosci:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat