Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
grzyby leśne 150 g
oliwa
śmietana 18 proc 200 ml
natka pietruszki 2 łyżki
sól
pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Polędwiczkę myjemy, osuszamy i kroimy na paski. Podsmażamy na oliwie, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, oczyszczone, umyte i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby(małe można wrzucić w całości lub przecięte na pół). Chwilę podsmażamy, dodajemy sól, pieprz i dusimy około 15 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy i ponownie dusimy do zgęstnienia śmietany. Po 10 minutach wrzucamy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy około 5 minut i podajemy z ziemniakami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 19.10.2013 21:37
bardzo smaczny obiadek
dwa pokoje z kuchnią 19.10.2013 19:51
boskie danie!
Konczi 19.10.2013 19:50
racja, pyszności !
kasienka23 19.10.2013 19:12
bardzo dobre!
2milutka 19.10.2013 18:46
pysznosci:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak