polędwiczka wieprzowa pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

    0,5 kg
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    2 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

polędwiczkę nacieramy przyprawą z każdej strony, odstawiamy na ok ok 2-3, umieszczamy mięso w naczyniu do pieczenia podlewamy delikatnie woda dodajemy liśc laurowy i ziele angielskie, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez ok 1 i 20 min, zaczynamy od tem 180 stopni po upływie ok 50 min tem zmniejszamy do 150 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwi 13.11.2013 16:12
Smaczna polędwiczka na obiad
IwonaDD 13.11.2013 15:48
pyszne danie, mimo,że fotografia tego nie oddaje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat