Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczka wieprzowa pieczona

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 0,5 kg
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczka wieprzowa pieczona

polędwiczkę nacieramy przyprawą z każdej strony, odstawiamy na ok ok 2-3, umieszczamy mięso w naczyniu do pieczenia podlewamy delikatnie woda dodajemy liśc laurowy i ziele angielskie, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez ok 1 i 20 min, zaczynamy od tem 180 stopni po upływie ok 50 min tem zmniejszamy do 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 13.11.2013 16:12
Smaczna polędwiczka na obiad
IwonaDD 13.11.2013 15:48
pyszne danie, mimo,że fotografia tego nie oddaje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak