Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa na zielono

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 40 dag
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
orzechy posiekane 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
musztarda dijon 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa na zielono

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę myjemy osuszamy,nacieramy z każdej strony oregano solą i pieprzem,zwijamy w folię i odstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia smarujemy z każdej strony ziołową musztardą.
Krok 1 - Polędwiczka wieprzowa na zielono foto
2
Natkę pietruszki i szczypiorek myjemy siekamy drobniutko,mieszamy z bułką tartą i zmielonymi orzechami,obtaczamy z każdej strony mięso dociskamy.
Krok 2 - Polędwiczka wieprzowa na zielono foto
3
Wkładamy w rękaw do pieczenia polewamy 2 łyżkami oliwy ,rękaw spinamy i wkładamy do nagrzanego do 160*c piekarnika i pieczemy 40 minut z termoobiegiem.Na kilka minut przed końcem rękaw rozciąć aby mięso nabrało leciutkiego rumieńca. Smacznego!
Krok 3 - Polędwiczka wieprzowa na zielono foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.05.2014 07:51
lubię polędwiczki
msmariusz 01.05.2014 00:13
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak