Polędwiczka wieprzowa na zielono

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    40 dag
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • orzechy posiekane

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • musztarda dijon

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • oregano

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwiczka wieprzowa na zielono foto
Polędwiczkę myjemy osuszamy,nacieramy z każdej strony oregano solą i pieprzem,zwijamy w folię i odstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia smarujemy z każdej strony ziołową musztardą.
Krok 2 - Polędwiczka wieprzowa na zielono foto
Natkę pietruszki i szczypiorek myjemy siekamy drobniutko,mieszamy z bułką tartą i zmielonymi orzechami,obtaczamy z każdej strony mięso dociskamy.
Krok 3 - Polędwiczka wieprzowa na zielono foto
Wkładamy w rękaw do pieczenia polewamy 2 łyżkami oliwy ,rękaw spinamy i wkładamy do nagrzanego do 160*c piekarnika i pieczemy 40 minut z termoobiegiem.Na kilka minut przed końcem rękaw rozciąć aby mięso nabrało leciutkiego rumieńca. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 01.05.2014 07:51
lubię polędwiczki
msmariusz 01.05.2014 00:13
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat