Polędwiczka w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 sztuka
  • wino białe

    1/2 szklanki
  • olej

    2 łyżki
  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

    2 łyżeczki
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso natrzeć przyprawami i zostawić na około 3-4 godz .Olej rozgrzać na patelni ,obsmażyć na nim polędwiczkę na silnym ogniu z obu stron na złoty kolor,podlać winem i dusić razem do wyparowania wina .Trwa to bardzo szybko ,a mięsko jest delikatne i nie potrzebuje dużo czasu na obróbkę .Ostudzić i podawać zamiast wędliny,pokrojone w cienkie plasterki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 01.06.2012 14:02
Fantastyczne.
Tomek14 15.03.2011 22:36
mmmm pychota
stokrotka 06.02.2011 18:06
mniam...
Ewa104 25.01.2011 08:45
Delikatne mięsko, fajnie podane.
misia53 11.01.2011 10:04
Hmm... polędwiczka ? czemu nie?!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat