Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka w winie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 sztuka
wino białe 1/2 szklanki
olej 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka w winie

Umyte i osuszone mięso natrzeć przyprawami i zostawić na około 3-4 godz .Olej rozgrzać na patelni ,obsmażyć na nim polędwiczkę na silnym ogniu z obu stron na złoty kolor,podlać winem i dusić razem do wyparowania wina .Trwa to bardzo szybko ,a mięsko jest delikatne i nie potrzebuje dużo czasu na obróbkę .Ostudzić i podawać zamiast wędliny,pokrojone w cienkie plasterki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 01.06.2012 14:02
Fantastyczne.
Tomek14 15.03.2011 22:36
mmmm pychota
stokrotka 06.02.2011 18:06
mniam...
Ewa104 25.01.2011 08:45
Delikatne mięsko, fajnie podane.
misia53 11.01.2011 10:04
Hmm... polędwiczka ? czemu nie?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak