Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczka w sosie porzeczkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso

polędwica wieprzowa 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
ząbek czosnku 2 szt

sos porzeczkowy

porzeczki czerwone 2 szklanki
cukier 4 łyżki
woda 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczka w sosie porzeczkowym

Polędwiczkę pokroić w plastry, obtoczyć w oliwie i przyprawach. Odstawić na godzinę.
Smażyć na patelni po 3-4 minuty z każdej strony.
Przygotować sos porzeczkowy.
Do garnka wrzucamy porzeczki, cukier i zalewamy wodą, gotujemy 10 minut pod przykrywką.
Całość podajemy z puree ziemniaczanym i np. gotowanym brokułem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 19.08.2016 21:56
polecam :)
kasia.s 19.08.2016 10:22
Uwielbiam polędwiczki wieprzowe :)
ilka01 19.08.2016 08:22
ciekawa propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak