Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka w sosie cebulowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
cebula biała 3 szt
kostka mięsna 2 szt
mąka tortowa 1 łyżka
masło 250 g 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka w sosie cebulowym

Polędwiczke kroimy w plastry .Smażymy z 2 stron na maśle.Cebule kroimy w piórka lekko solimy smażymy na osobnej patelni na maśle do miękkości ,można lekko podlać wodą . łączymy cebule i polędwiczkę podlewamy dusimy .Dodajemy kostkę wołowa lub mięsną .Pruszymy mąką .Jeszcze chwilę dusimy .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela11 27.10.2011 14:07
SMACZNE
Misiek1 05.06.2011 10:15
chętnie bym spróbował, zwłaszcza ze względu na sos cebulowy
Gabriela7 05.06.2011 07:44
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak