Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICZKA W MARYNACIE Z SYROPEM TRZCINOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

polędwica wieprzowa 450 g

Marynata

Syrop: trzcinowy, łyżka
olej 2 łyżki z dodatkiem bazylii
sól i pieprz po łyżeczce

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICZKA W MARYNACIE Z SYROPEM TRZCINOWYM

Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w niezbyt grube plastry, lekko spłaszczam dłonią.
Z podanych składników przygotowuję marynatę, polewam mięso, dokładnie mieszam i odkładam do lodówki (najlepiej na całą noc).
Mięso smażę na rozgrzanej patelni po 1,5-2 minuty z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak