Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICZKA W MARYNACIE CZOSNKOWEJ

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

polędwica wieprzowa 350 g

Marynata

olej z dodatkiem ostrej papryki, bazylii i pomidorów - łyżka
olej 2 łyżki
ząbki czosnku 2 średnie
sól 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICZKA W MARYNACIE CZOSNKOWEJ

Polędwiczkę oczyszczam z błony, kroję w 1,5 cm. plastry, lekko spłaszczam dłonią.
Czosnek drobno siekam.
Oleje dokładnie mieszam z przyprawami i czosnkiem.
Mięso smaruję przygotowaną marynatą, odstawiam na noc do lodówki.
Smażę na mocno rozgrzanej patelni grillowej (lub zwykłej) po około 1-1,5 minuty z każdej strony. Osączam na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 01.06.2017 18:45
pyszna propozycja
KORAL 01.06.2017 14:06
Fajny obiad :)
anka1988 01.06.2017 08:12
pysznie i aromatycznie
RenataZ-et 31.05.2017 20:33
rewelacyjne mięsko!
Ada-Gaba 31.05.2017 19:23
smaczny obiadek
marzut 31.05.2017 17:59
Fajny przepis
Babeczka35 31.05.2017 17:22
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak