Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka w ciemnym sosie

5.0
(81)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
rosół 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżeczka
sos sojowy ciemny 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka w ciemnym sosie

Polędwiczkę umyć i oczyścić, pokroić w plastry i lekko rozbić. Każdy kawałek natrzeć solą, pieprzem, papryką i majerankiem.

Na patelni rozgrzać masło, smażyć polędwiczkę z każdej strony na rumiano, następnie dodać pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, smażyć aż cebula się zeszkli.

Zmniejszyć ogień i zalać wszystko wodą, dodać sos sojowy, sól i pieprz, patelnię przykryć i dusić wszystko do miękkości.

Pod koniec zagęścić mąką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 10.01.2013 13:16
Coś w sam raz dla mnie.
jucia 10.01.2013 13:09
Super.
dwa pokoje z kuchnią 10.01.2013 08:40
moje ulubione miesko!
Wiesława1 10.01.2013 08:33
pycha
artur7 10.01.2013 06:49
lubię takie
aisoglam 10.01.2013 05:09
Apetycznie się prezentują te polędwiczki :)
miroslawa 10.01.2013 04:54
pyszne, chętnie bym zjadła
Agnieszka_B 10.01.2013 01:28
Uwielbiam polędwiczki wieprzowe, a w towarzystwie takiego sosu prezentują się wyśmienicie :)
Noruas 10.01.2013 01:12
dobre wyszło na pewno,ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak