Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka pod chrupiącą kołderką

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1szt
musztarda 2łyżki
cebula biała 1szt
bułki kajzerki 2szt
tymianek odrobina
rozmaryn odrobina
sól
masło 4łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka pod chrupiącą kołderką

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę solimy i pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem z obu stron. Rozgrzewamy 2łyżki masła klarowanego i smażymy polędwiczkę z każdej strony.
Krok 1 - Polędwiczka pod chrupiącą kołderką foto
2
Kiedy mięso będzie już zrumienione ze wszystkich stron. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na bok, by trochę ostygło.
Krok 2 - Polędwiczka pod chrupiącą kołderką foto
3
Przygotujmy skorupkę:
Cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę, miąższ z bułek rozdrabniamy na malutkie kawałeczki.
Krok 3 - Polędwiczka pod chrupiącą kołderką foto
4
Do patelni na której smażymy mięso dodajemy dwie łyżki masła, doprowadzamy do spienienia i wtedy wrzucamy pokrojoną cebulkę. Smażymy ja dosłownie 30sekund ciągle mieszając. Zdejmujemy patelnie z ognia i dodajemy rozdrobniony miąższ z bułek, (dodajemy go tyle by całość nie była dość sucha). Masa ma być wilgotna i dać się swobodnie formować.
Krok 4 - Polędwiczka pod chrupiącą kołderką foto
5
Obsmażoną polędwiczkę doprawiamy rozmarynem i tymiankiem.
Krok 5 - Polędwiczka pod chrupiącą kołderką foto
6
Z jednej strony mięsa nakładamy dość grubą warstwę musztardy.
Krok 6 - Polędwiczka pod chrupiącą kołderką foto
7
Na musztardę nakładamy warstwę nadzienia, formujemy z niej ładne przykrycie. Tak przygotowane mięso wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180stopni. Pieczemy 30minut.
Krok 7 - Polędwiczka pod chrupiącą kołderką foto
8
Kiedy skorupka się zarumieni potrawa jest gotowa.
Krok 8 - Polędwiczka pod chrupiącą kołderką foto
9
Smacznego!!!
Krok 9 - Polędwiczka pod chrupiącą kołderką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.12.2015 07:44
pysznie wygląda
Kolorowa 24.01.2014 22:08
podoba mi się
Megg 24.01.2014 18:40
wygląda bardzo apetycznie
Jadwiga/Jaga85 24.01.2014 17:05
pyszne muszą być!
iwi 24.01.2014 16:28
Super przepis
Renata9 24.01.2014 16:07
fajna polędwiczka
Cyferku
Cyferku 24.01.2014 16:06
Smakowicie wygląda. Na pewno przygotuję tą potrawę. Palce lizać;)
Marta1986 24.01.2014 16:04
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak