Polędwiczka po chińsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    600 gr
  • przyprawa kuchni chinskiej

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • warzywa mrożone

    350 (na patelnię)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę okroiłam w słupki.Obsypałam niewielką ilością soli ipierzu i obsmażyłam na patelni.Wsypałam zamrożona mieszanke warzyw chińskich.Przykryłam pokrywką i dusiłam na wolnym ogniu,uzupełniajac odparowany płyn.Gdy warzywa zmiekły,posypałam łyżeczką przyprawy i wlałam rozpuszczony w gorącej wodzie kocentrat pomidorowy.Poddusiłam i podałam z ryżem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 17.04.2011 10:58
uwielbiam
cukiereczek 31.03.2011 09:42
Lubię to
ewasylwia 28.01.2011 10:52
takie jedzenie lubię
Nina7 28.01.2011 09:36
często przyrządzam mięso na sposób chiński, ale zazwyczaj jest to drób - koniecznie muszę wypróbować z wieprzowiną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat