Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka pieczona w szynce szwarcwalckiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

polędwica wieprzowa 500 g
szynka parmeńska 100 g, lub szwarcwalcka

Inne

sos sojowy 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 2 łyżeczki, grubo mielony
olej
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka pieczona w szynce szwarcwalckiej

Piekarnik nagrzewam do 190 stopni.
Sos sojowy mieszam z musztardą, nacieram polędwicę, doprawiam solą, następnie smaruję olejem, obtaczam w pieprzu, zawijam w szynkę. Roladkę ponownie smaruję olejem.
Mięso obsmażam na złoty kolor na dużej patelni (wcześniej nagrzanej), przekładam na blaszkę, piekę przez 16 minut.
Wyjmuję mięso, przekładam na półmisek, zostawiam na około 10 minut w całości, aby mięso stało się soczyste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.04.2017 11:26
apetyczne mięsko
RenataZ-et 31.03.2017 23:02
bardzo smakowicie wygląda
Agnieszka-87-25 31.03.2017 17:06
apetyczne danie
Aleksandra/Olcia 31.03.2017 17:01
smaczny pomysł
Róża1 31.03.2017 16:43
przepyszne mięsko !!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak