POLĘDWICZKA PIECZONA W RĘKAWIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszna i prosta w przygotowaniu polędwiczka pieczona w rękawie i podana z sosem pieczeniowym. Do mięsa można podać ziemniaki i dowolna sałatkę.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe:

  • polędwica wieprzowa

    350 g

Marynata:

  • olej

    3 łyżki z dodatkiem czosnku i bazylii
  • sól

    łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    łyżeczka
  • bazylia

    łyżeczka
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    łyżeczka
  • Czosnek staropolski Prymat

    łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć, oczyścić z błonek.

Składniki marynaty dokładnie połączyć, następnie natrzeć mięso i odstawić do lodówki (najlepiej minimum na 12 godzin).

Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec przez 30 minut w 190 stopniach z termoobiegiem.

Podawać z sosem pieczeniowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 29.03.2018 12:10
Apetyczne mięsko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat