Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICZKA PIECZONA W RĘKAWIE

5.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pyszna i prosta w przygotowaniu polędwiczka pieczona w rękawie i podana z sosem pieczeniowym. Do mięsa można podać ziemniaki i dowolna sałatkę.

Składniki:

Składniki podstawowe:

polędwica wieprzowa 350 g

Marynata:

olej 3 łyżki z dodatkiem czosnku i bazylii
sól łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat łyżeczka
bazylia łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat łyżeczka
Czosnek staropolski Prymat łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICZKA PIECZONA W RĘKAWIE

Mięso umyć i osuszyć, oczyścić z błonek.

Składniki marynaty dokładnie połączyć, następnie natrzeć mięso i odstawić do lodówki (najlepiej minimum na 12 godzin).

Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec przez 30 minut w 190 stopniach z termoobiegiem.

Podawać z sosem pieczeniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 29.03.2018 12:10
Apetyczne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak