Polędwiczka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 sztuka
  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 sztuka
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    10 ziarenek
  • pieprz czarny mielony

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polędwiczka pieczona  foto
Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w centymetrowe plastry.
Każdy plaster mięsa, rozgnieść dłonią, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Polędwiczka pieczona  foto
Wymieszać olej, ocet, pieprz ziarnisty, papryczkę i liście laurowe, wymieszać.
Mięso umieścić w marynacie, odstawić na 2 godziny do lodówki pod przykryciem.
Krok 3 - Polędwiczka pieczona  foto
Przełożyć razem z marynatą do woreczka do pieczenia na grillu.
Piec temperaturze 190 stopni około 30 minut.
SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 14.04.2015 13:01
smaczny obiadek
ilka01 11.03.2015 08:11
wygląda bardzo apetycznie
patryska76 10.03.2015 23:02
ale pyszności!
fotoviderek 10.03.2015 22:58
Pyszne mięcho :)
DorotaZ 10.03.2015 22:14
Smakowite danie:)
Malinka 10.03.2015 19:51
Ale smakowite mięsko...PYCHA!!!
pestka 10.03.2015 18:53
smaczny obiad
RenataZ-et 10.03.2015 18:40
super danie
w mojej kuchni 10.03.2015 18:31
same pyszności do zjedzenia..
gosiag 10.03.2015 18:30
miesko super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat