Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka pieczona

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 sztuka
ocet balsamiczny 3 łyżki
olej 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 sztuka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 10 ziarenek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka pieczona

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w centymetrowe plastry.
Każdy plaster mięsa, rozgnieść dłonią, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Polędwiczka pieczona  foto
2
Wymieszać olej, ocet, pieprz ziarnisty, papryczkę i liście laurowe, wymieszać.
Mięso umieścić w marynacie, odstawić na 2 godziny do lodówki pod przykryciem.
Krok 2 - Polędwiczka pieczona  foto
3
Przełożyć razem z marynatą do woreczka do pieczenia na grillu.
Piec temperaturze 190 stopni około 30 minut.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - Polędwiczka pieczona  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 14.04.2015 13:01
smaczny obiadek
ilka01 11.03.2015 08:11
wygląda bardzo apetycznie
patryska76 10.03.2015 23:02
ale pyszności!
fotoviderek 10.03.2015 22:58
Pyszne mięcho :)
DorotaZ 10.03.2015 22:14
Smakowite danie:)
Malinka 10.03.2015 19:51
Ale smakowite mięsko...PYCHA!!!
pestka 10.03.2015 18:53
smaczny obiad
RenataZ-et 10.03.2015 18:40
super danie
w mojej kuchni 10.03.2015 18:31
same pyszności do zjedzenia..
gosiag 10.03.2015 18:30
miesko super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak